top of page
Search

Een stukje geschiedenis

Updated: Jul 27, 2023


Hallo allen! Leuk dat jullie even komen kijken bij mijn bescheiden poging tot bloggen.


Over mij

Als fanatiek hobbyist en iemand die geïnteresseerd is in geschiedenis vind ik het altijd leuk om soms een beetje in het verleden te kijken hoe iets tot stand gekomen is. Zo ook natuurlijk bij mijn eigen bedrijf Lowland Miniatures. Dus hoe ben ik tot dit punt gekomen?


Allereerst, mijn naam is Jan Willem Visser. Geboren 1988, Getrouwd met een zeer ondersteunende vrouw en ten tijde van mijn blog een 6 maanden oude baby. Lekker druk om een bedrijfje op te starten. Dat gezegd de eerste stappen van Lowland Miniatures viel bijna gelijk met de geboorte van onze zoon Xavi. Goed teken?

Hoe we op dit punt zijn samen gekomen? Als schippers kind zat ik met mijn eerste levensjaren altijd aan boord van een vrachtschip. Dit was mijn thuis. Toen al had ik een goede band met speelgoed waar ik heel lang zoet mee kon zijn. Hier kwam ik uiteindelijk ook in aanraking met de treintjes van mijn vader. Behalve rondjes rijden deed ik hier nog niet veel mee. Maar de eerste indruk was er natuurlijk wel.


Over het begin

Omstreeks 2001-2002 werd Star Wars mij bekend en voor mijn (ik denk Kerst) kado vroeg ik naar een videoband met Star Wars. In plaats hiervan kreeg ''The Lord of the Rings'' De teleurstelling als kind was groot al was deze teleurstelling na ongeveer 30 seconden film helemaal overgeslagen naar extreem verslaafd. Niet veel later kwam Games Workshop natuurlijk met Lotr miniaturen. Destijds geen vrienden om het te spelen maar ik ging elk weekeinde met mijn beetje zakgeld weer een doosje halen. Elven, Gondor, Uruk-Hai etc. Ik had het allemaal.


Een aantal jaren geleden leerde ik mijn huidige vriendenkring kennen. En later vertelde ik ze ''jongens, ik ken een wargame, proberen?'' Mijn idee was om ze het boek en 2 doosjes te laten zien en een klein potje te spelen. Die avond stonden mijn vrienden voor de deur met een doos ter grootte van ''we hebben marktplaats leeg gekocht'' Ons eerste potje duurde grofweg 10 uur....ja, we waren verslaafd aan wargamen. Lord of theRings, Warhammer40k, Age of Sigmar en nog vele andere waaronder nu veel Bolt Action.


De Start

In de laatste jaren begon het idee te broeden van een klein eigen bedrijf naast mijn huidige werk. Ik zat natuurlijk al grofweg 20 jaar in model en terrein bouw. Veel vrije tijd en een beetje budget. Dus waarom niet ? Het idee was geboren en in 2023 nam

ik de sprong om er daadwerkelijk een goede poging van te maken. Wie weet goed genoeg om ooit te stoppen met mijn huidige werk. Of in elk geval veel mensen te leren kennen om samen tegen te spelen en zo het Wargamen ook in mijn eigen omgeving te verspreiden.


Maar hier kap ik de muur van tekst af, Bedankt voor het lezen van mijn eerste blog. Hopelijk zien we elkaar snel in een leuke pot Wargame(welke variant dan ook) Of wie weet kan ik je helpen met het uitbreiden van je legers of hobby materialen.

36 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page